Usein kuulee sanottavan, että hiukset ovat suurin yksittäinen tekijä huolitellussa ulkonäössä. Siististi leikatut, tyylikkäästi värjätyt ja hyvin hoidetut hiukset ovat sekä naisen että miehen kruunu. Ulkonäköön liittyvien palvelujen käyttäminen ei viime aikoina lisääntyneestä suosiostaan huolimatta ole valtaosalle ihmisistä ainakaan vielä kovin tavallista, mutta suurin osa naisista ja miehistä kuitenkin hoidattaa hiuksensa säännöllisin väliajoin hiussalongissa. Moneen muuhun kauneudenhoitoalan palveluun suhtaudutaan vielä nykyäänkin hieman turhamaisena, tarpeettomana rahantuhlauksena, mutta ilahduttavasti kampaamo- ja parturipalvelujen käyttö on useimmille arkipäivää.

Kampaamo- ja parturiliikkeiden tarjonta Helsingissä on erittäin monipuolista, ja laatu on korkeatasoista. Osa liikkeistä on pelkästään naisten hiuksia hoitavia kampaamoita, osa on keskittynyt tarjoamaan pelkkiä parturipalveluja, ja useimmissa yhdistyvät nämä molemmat puolet. Moni helsinkiläiskampaamo on toiminut pitkään samassa liiketilassa, ja asiakassuhteet ovat voineet jatkua jopa vuosikymmeniä. Toisaalta kampaajat saattavat vaihtaa työskentelypistettään kampaamosta toiseen, jolloin asiakkaatkin seuraavat luottokampaajansa perässä.

Vilkkaan kaupungin hektisen elämänmenon tarpeisiin vastaavat erityisesti niin sanotut pikaparturit, joiden tuoliin voi vihreän valon palaessa istahtaa ohi kulkiessaan, ja kymmenen minuutin kuluttua jatkaa matkaa hiukset siistittyinä. Naisten hiuksia ei useimmiten ehdi hoitaa niin nopeasti, mutta myös naisille on tarjolla Heti vapaa -aikoja.

Helsingin salongit tarjoavat monipuolisia palveluja hiustenhoitoon ja hyvinvointiin

Helsinkiläiset kampaamot tarjoavat hyvin kattavat kampaamo- ja parturipalvelut. Tavanomaisten leikkauksen, värjäyksen ja pesun lisäksi hiuksiin voi ottaa erilaisia hoitavia tai kosteuttavia naamioita ja hoitoja, kampauksia, permanentin tai pehmennyksen, tai vaikka pidennyksiä ja tuuhennuksia. Varsinkin viimeksi mainitut ovat viime vuosina kasvattaneet voimakkaasti suosiotaan. Erilaiset hiustenpidennys, -tuuhennustekniikat ja -tavat ovat kehittyneet ja yleistyneet vauhdilla etupäässä nuorempien naisten keskuudessa. Hiusten lisäksi kampaamot tarjoavat myös muun muassa päähierontoja, sekä erityisesti hiuspohjaan kohdistettuja hoitoja. Helsingissä toimii myös useita erikoiskampaamoja, jotka jollain tavalla erottuvat perinteisestä kampaamotarjonnasta.

Parturiliikkeissä leikataan ja hoidetaan miesten hiuksia, sekä partoja ja viiksiä. Vaikka suurimmalla osalla miehistä onkin partakone tai -höylä kylpyhuoneen kaapissa, niin satunnaisen parturivierailun tai hiustenleikkuun yhteydessä suoritettu perinteinen, täyden palvelun parranajo, on hieno satsaus omaan rentoutukseen ja hyvinvointiin.