Helsingissä on todella paljon erilaisia kampaamoja, joten valinnanvaraa riittää runsaasti. Tarjonnan joukosta löytyy varmasti oikea paikka jokaisen tarpeisiin, ja erityisen onnistuneesta kokemuksesta saattaa alkaa jopa vuosien pituinen asiakassuhde. Kampaamokäynnin takia ei välttämättä tarvitse matkustaa keskustaan, sillä myös laitakaupungin ostoskeskusten perusvalikoimaan useimmiten kuuluu ainakin yksi hiussalonki. Suurin osa Helsingin kampaamoista keskittyy tarjoamaan normaaleja parturi-kampaamopalveluja, mutta joukossa on myös paljon jollain tavalla erikoistuneita hiussalonkeja. Seuraavaksi esittelyssä on muutama syystä tai toisesta erityismaininnan ansaitseva helsinkiläiskampaamo.

Loisto on aina perillä uusista tuulista

Yksi Helsingin ajankohtaisimmista ja trendikkäimmistä kampaamoista on Korkeavuorenkadulla sijaitseva Loisto. Ennakkoluulottomat ideat, korkealaatuinen osaaminen ja aikaansa edellä olevat näkemykset takaavat aina näyttävän ja onnistuneen lopputuloksen. Loiston osaava ja rento henkilökunta seuraa alan kansainvälistä kehitystä, ja kouluttautuu jatkuvasti pysyäkseen mukana uusimmissa ilmiöissä. Huono puoli Loistoon liittyen on se, että sen suuresta suosiosta johtuen ajanvaraus täytyy tehdä todella hyvissä ajoin.

Shaggy Head hallitsee sokkivärit ja muut erikoisuudet

Jo vuonna 1989 perustettu Shaggy Head on täyden palvelun parturi-kampaamo Töölössä. Normaalien hiusalan palvelujen lisäksi Shaggy Head on erikoistunut tekemään rastoja, hiustenpidennyksiä ja näyttäviä värjäyksiä. Kampaamoalalla harvinaisempaa osaamista ovat myös erilaiset kukka-asetelmat ja -koristeet kampauksissa.

Vallilan Heili hellii luonnonmukaisilla palveluilla

Mäkelänkadulta löytyvä Vallilan Heili tarjoaa asiakkailleen ekologisia parturi- ja kampaamopalveluja. Hellävaraiset, luonnonmukaiset kasvivärit sopivat usein niillekin asiakkaille, jotka eivät esimerkiksi allergian takia voi värjätä hiuksiaan perinteisillä hiusväreillä. Vallilan Heilin palveluihin kuuluvat myös erilaiset ekologiset hiusten ja hiuspohjan hoidot. Kaikki käytetyt tuotteet ovat laadukasta luonnonkosmetiikkaa.

Parturi-kampaamo Liisankatu 14 havisee pitkää historiaa

Tämä hyvin todennäköisesti Helsingin vanhin kampaamo on toiminut Liisankadulla Kruununhaassa jo 70 vuotta. Kampaamokäynnin ohella asiakas pääsee nauttimaan kiehtovasta menneisyyden tuulahduksesta ja vanhan ajan tunnelmasta, sillä liikkeen sisustuksessa on tarkoituksella säilytetty monia, alkuperäisiä elementtejä, kuten esimerkiksi vanhat, 50-luvulta peräisin olevat paneeliseinät. Poikkeuksellista tämän salongin toiminnassa on myös se, että Liisankatu 14:ssä ei ole lainkaan käytössä ajanvarausjärjestelmää, joten ohi kulkiessa on helppo poiketa sisään ja istua vapaaseen tuoliin.