Hiustyylejä on monia erilaisia, ja yksi ja sama ei tietenkään sovi kaikille. Toiset löytävät itselle mieleisen hiustyylin jo nuorena, ja pysyttelevät siinä uskollisesti lähes koko elämänsä. Jotkut taas nauttivat vaihtelusta, ja ehtivät kokeilla läpi kaikki mahdolliset värit ja mallit. Hiuksilla on merkitystä, ja siksi asiaan kannattaa hieman paneutua löytääkseen itselle mahdollisimman pukevan hiustyylin.

Naisten hiustyylit

Perinteisesti naisten hiustyyleissä on miehiä enemmän vaihtoehtoja, vaikka mikään ei nykypäivänä estä leikkauttamasta hiuksia miten haluaa, sukupuolestaan riippumatta. Seuraavaksi muutamia klassisia hiustyylejä naisille:

  • Lyhyt tukka on nimensä mukaisesti niskasta aivan lyhyt, maskuliininen hiustyyli. Sen etuna on arkinen helppohoitoisuus mutta mallin ylläpitämiseksi hiuksia on leikattava suhteellisen tiheästi. Lyhyt kampaus tuo kauniisti esiin kasvonpiirteet ja pään muodon, ja moni on myös aivan lyhyttä hiustyyliä kokeiltuaan kokenut löytäneensä naisellisuutensa aivan uudella tavalla, kun sitä on täytynyt ammentaa muista asioista kuin perinteisesti hyvin naisellisena pidetystä pitkästä tukasta.
  • Polkkatukassa hiukset leikataan noin korvamittaan, mikä keventää kokonaisuutta, ja saa hiukset usein näyttämään hyvinvoivilta ja tuuheilta. Vaihtelua kampaukseen saa kuohkeilla kiharoilla, ja vastaavasti välillä hiukset voi föönata suoriksi ja sileiksi.
  • Long bob on polkkatukan pitkä versio, ja monelle aiemmin pitkähiuksiselle helpompi ja turvallisempi valinta kuin lyhyt polkka, mikäli hiusten leikkaaminen arveluttaa etukäteen. Long bob nousee säännöllisin väliajoin kaikkein trendikkäimmäksi hiustyyliksi, mikä ei ole ihme, koska se on ominaisuuksiltaan niin moni-ilmeinen. Hiukset saa edelleen halutessaan helposti kiinni, ja hiusta riittää myös tarvittaessa erilaisten kampausten tekemiseen. Kuitenkin kyseessä on täyspitkää hiustyyliä huomattavasti helppohoitoisempi ja raikkaampi vaihtoehto.
  • Pitkä tukka on hyväkuntoisena upea. Moni ajattelee sen vaativan paljon vaivannäköä, kun taas pitkähiuksiset itse kokevat tyylin olevan helppo ja vaivaton. Toki hyvin pitkän tukan pesu ja föönaus vievät enemmän aikaa kuin lyhyen, ja hiusten kunnosta huolehtiminen on erityisen tärkeää. Pitkässä hiuksessa kuivuus ja hauraus helposti korostuvat, ja kampaus on huonokuntoisena todella epäsiistin näköinen. Pitkät hiukset eivät kuitenkaan välttämättä ole arjessa lyhyitä työläämmät. Ne voi jättää auki, tai halutessaan kietaista rennolle nutturalle tai poninhännälle.