Jokaisen synnynnäiset kasvonpiirteet, sekä kasvojen mittasuhteet vaikuttavat suuresti siihen, millainen hiustyyli pukee ketäkin parhaiten. Hiusten mallia, pituutta ja väriä muuttamalla voi vaikuttaa ulkonäköönsä suurestikin. Hiuksilla ja kampauksella voi halutessaan kaventaa poskia tai madaltaa korkeaa otsaa, ja esimerkiksi hyvin valittu hiusten sävy korostaa kauniisti ihon väriä, ja tekee terveen ja hyvinvoivan näköiseksi. Toki kyseessä on jossain määrin myös makuasia, ja usein voi tuntua, että jotkut näyttävät yhtä hyvältä mallissa kuin mallissa, kun taas itselle ei tunnu sopivan mikään.

Ovaalinmuotoisiin kasvoihin sopivat hiustyylit

Ovaalinmuotoisia kasvoja pidetään ihanteellisena vaihtoehtona. Kasvot ovat symmetriset, ja levein kohta on kasvojen keskivaiheilla. Helposti voisi ajatella, että tällaisiin kasvoihin sopii mikä tahansa hiustyyli, mutta kuten todettua, on myös muita tärkeitä asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon. Kasvoissa voi olla muodon lisäksi myös muita yksityiskohtia, joita halutaan joko korostaa tai häivyttää. Jos esimerkiksi kasvoissa on hyvin hallitseva ja suurikokoinen nenä, hyvin sileä ja litteä hiusmalli korostaa sitä ominaisuutta, ja kuohkea, ilmava kampaus puolestaan häivyttää sitä.

Pyöreisiin kasvoihin sopivat hiustyylit

Pyöreät kasvot saavat kampaukset helposti näyttämään litteiltä. Tämän ilmiön tasapainottamiseksi on erityisen tärkeää hakea hiuksiin volyymia pystysuunnassa sivusuunnan sijaan. Korkeat nutturat, ja muut pään päältä kuohkeat kampaukset pidentävät kasvoja, kun taas korvien kohdalta ilmavat mallit leventävät kasvoja entisestään. Myös vastakohdat tasapainottavat toisiaan, joten kulmikkaat ja graafiset kampaukset häivyttävät pyöreyttä kasvoilta. Esimerkiksi klassinen polkka sopii erinomaisesti pyöreisiin kasvoihin.

Kolmionmuotoisiin kasvoihin sopivat hiustyylit

Kolmionmuotoiset kasvot kapenevat voimakkaasti alaspäin, jolloin pään yläosa ja otsa ovat hallitsevia, ja leuan alue on suhteessa pienempi. Kasvoja tasapainottamaan suositellaan puolipitkiä tai pitkiä hiusmalleja, ja kampauksia, joissa on reilusti kuohkeutta ja ilmavuutta.

Kulmikkaisiin kasvoihin sopivat hiustyylit

Kulmikkaita kasvoja voi pehmentää rikotulla leikkauksella, tai pehmeillä, suurilla kiharoilla. Tällaisissa kasvoissa on tyypillisesti voimakas ja kookas leuka, joka hallitsee kasvojen yleisilmettä. Kulmikkaille kasvoille esimerkiksi polkkatukka ei ole paras valinta, koska leukalinjaan katkeava malli saa leuan alueen korostumaan vielä lisää.

Kaikille kasvonmuodoille löytyy varmasti sopiva hiustyyli, joka kauniisti korostaa piirteiden parhaita puolia. Pienellä vaivalla voi omaan ulkonäköön saada aikaan huomattavan muutoksen.