Kookosöljy hiusten hoidossa

Kookosöljyä on käytetty jo pitkään niin ruoanlaitossa kuin ihonhoidossakin. Se on myös erinomainen lääke kuivien, vaurioituneiden ja kiillottomien hiusten ravitsemiseen. Luonnollisten kosteuttavien ominaisuuksiensa ansiosta se tekee ihmeitä kaikenlaisille hiustyypeille, kiharoista suoriin ja kaikkeen siltä väliltä. Mutta mikä kookosöljyssä tekee siitä niin hyvän hiuksille? Tutustutaanpa tarkemmin tämän ainutlaatuisen öljyn etuihin ja siihen, miten se voi parantaa hiusterveyttäsi.


Miten kookosöljy toimii hiustenhoidossa?

Kookosöljy on tunnettu kosteuttavista ominaisuuksistaan – se auttaa ravitsemaan hiuspohjaa ja pitämään hiussäikeet kosteutettuina ja terveinä. Kookosöljyä voi käyttää hiustenhoidossa useilla eri tavoilla.

Kookosöljyä voidaan käyttää hoitoaineena. Sitä levitetään pieni määrä shampoopesun ja mahdollisen hiusmaskin käytön jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin, välttäen päänahkaa. Aineen tulisi antaa vaikuttaa muutama minuutti ennen sen pois huuhtelua.

Öljyn tehokosteuttavaan vaikutukseen pääsee parhaiten käsiksi, kun sitä käyttää ajoittain hiusmaskina. Kookosöljyn voi levittää hiuksiin vähintään puoli tuntia ennen pesua ja odotellessa tutkia Veikkaus-tulokset. Sen voi myös jättää tukkaan vaikuttamaan yön yli – käytä tällöin pyyhettä tyynyliinan päällä tai laita päähän silkkimyssy, jotta et sotke lakanoitasi. Naamion pois pesemiseen tarvitaan yleensä kaksi shampoopesua.

Kookosöljyllä on myös sieniä ehkäiseviä ominaisuuksia, minkä vuoksi se sopii erinomaisesti sienen tai bakteerien aiheuttamien hilseen tai päänahan tulehdusten hoitoon. Monet ihmiset huomaavat, että pieni määrä kookosöljyä päänahassa auttaa vähentämään kutinaa ja hilseilyä, jotka liittyvät näihin sairauksiin. Öljyn voi antaa vaikuttaa 10 minuuttia tai jopa yön yli ennen hiusten pesua.

Mitä kookosöljy oikeastaan on?

Kookosöljy valmistetaan kookospähkinän siemenvalkuaisesta eli koprasta. Kylmäpuristettu öljy saadaan tuoreesta pähkinästä, kun taas jalostettu öljy tehdään kuivatusta koprasta joko höyryttämällä tai kemikaalein uuttamalla. Kookosöljy koostuu pääasiassa tyydyttyneistä rasvahapoista, kuten lauriinihaposta, myristiinihaposta ja palmitiinihaposta. Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy on täynnä antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan solujamme niitä vahingoittavia vapaita radikaaleja vastaan.

Kylmäpuristettu, luomutuotettu kookosöljy on hiustenhoitoon ja moneen muuhunkin tarkoitukseen paras vaihtoehto. Siinä on tallella eniten öljyn luontaisia hyviä ominaisuuksia. Tällaisen öljyn tunnistaa merkinnästä “virgin” tai “extra virgin”. Sen tulisi olla vaaleaa ja tuoksua kookokselle.

Kookosöljyä voidaan hiustenhoidon ohella käyttää myös muun muassa ruoanlaitossa, saippuana, ihovoiteena ja hyönteisten puremien aiheuttaman kutinan lievittämiseen. Kyseessä on siis todella monipuolinen tuote. Se on lisäksi myös hyvin edullinen ja riittoisa.

Kookosöljyn luvataan tekevän kaikenlaista terveyttä edistävää, mutta kaikilla näillä väitteillä ei ole faktapohjaa. Löytämäänsä tietoon esimerkiksi kookosöljyn avulla laihduttamisesta kannattaakin suhtautua hieman skeptisesti.

Kookosöljy on tehokas luonnontuote

Kaiken kaikkiaan kookosöljyn käytöstä osana hiustenhoitorutiinia on lukemattomia etuja! Tämä luonnontuote ei ainoastaan tarjoa kosteutta juuresta latvaan, vaan sen sienilääkkeelliset ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen valinnan niille, jotka kärsivät hilseestä tai muista päänahan ongelmista. Jos siis etsit täysin luonnollista ja kaiken päälle edullista tapaa antaa hiuksillesi rakkautta ilman kovia kemikaaleja tai rankkoja ainesosia, harkitse kookosöljyn lisäämistä hiustenhoito-ohjelmaasi.