Mitä hiustyyleihin tulee, pitävät tutut, klassiset tyylit tietysti aina paikkansa suosituimpien hiustyylien listalla. Mutta muoti ja trendit vaikuttavat luonnollisesti myös hiuksiin, kampauksiin ja hiusväreihin, siinä missä muihinkin ulkonäköasioihin.

Klassikkotyylit ovat ajattomia ja elegantteja

Klassinen polkka on varmasti tunnetuin hiustyyli. Hiukset ulottuvat suunnilleen leukalinjaan, ja voivat olla suorat ja sileät, tai kiharretut. Viime vuosina muodikkaimpien tyylien tittelistä on useaan kertaan kilpaillut polkan pitempi versio long bob, jossa hiukset ovat perinteistä polkkaa pitemmät, joskus jopa olkapäälle saakka. Pitkä polkkamalli on hyvä vaihtoehto niille pitkiin hiuksiin tottuneille, jotka kaipaavat vaihtelua, mutta eivät rohkene kuitenkaan kerralla kovin suureen muutokseen.

Pitkä tukka on toinen ikisuosikki, josta muodostuu osalle jopa suoranainen osa identiteettiä. Pitkän kampauksen etuja ovat monipuolisuus; hiukset saa helposti joko yksinkertaiselle poninhännälle, tai monimutkaiselle, näyttävälle nutturalle, ja ne voi myös vain föönata pesun jälkeen, ja jättää auki. Myös erilaiset kiharat ja laineet ovat näyttäviä pitkässä tukassa.

Vuosikymmenestä riippumatta osa naisista suosii lyhyttä, niin sanottua poikatukkaa. Vaikka mallin ylläpito vaatii säännöllisiä kampaamokäyntejä, on arki helppoa lyhyen hiusmallin kanssa. Lyhyt hiustyyli korostaa kauniisti kasvonpiirteitä, niskaa ja kaulaa, ja hyvin kantajalleen sopiessaan voi siitä johtuen olla jopa huomattavasti naisellisempi vaihtoehto kuin pitempi tukka.

Räväkämmät klassikkotyylit

On olemassa myös räväkämpiä hiustyylejä, jotka eivät ole aivan salonkikelpoisia, mutta siitä huolimatta ansaitsevat tulla lasketuiksi klassikoiden joukkoon. Esimerkiksi rastakampaus, jossa hiukset muotoillaan pitkiksi kiinteiksi ”takuiksi”, on aina ajankohtainen joidenkin alakulttuurien keskuudessa. Punkkareiden irokeesi on menettänyt suosiotaan 80-luvun kulta-ajoista, mutta sen tunnistettavuus ja omaleimaisuus nostavat sen yhdeksi klassikoista. Myös kalju on hiustyyli, jota jotkut suosivat luonnollisista syistä hiusten alettua merkittävästi ohentua, ja toiset pitävät siitä muuten vain. Kaljun etuna on helppohoitoisuus, ja sitä suosimalla kaunis kallonmuoto ja kasvonpiirteet pääsevät esille.

Hiustyylien uudet trendit

Yksi tuoreimpia suosiotaan kasvattavia hiustrendejä on erikoisten värien käyttö. Etenkin pastelliset pinkit, siniset ja violetit sävyt ovat hillittyinä versioina vilahdelleet myös aikuisempien naisten hiuksissa, ja näyttäneet hyvinkin raikkailta ja tyylikkäiltä. Nuorempien naisten suosituin hiustyyli on pitkään ollut mahdollisimman pitkä, suoristettu tukka, jonka tavoitteluun käytetään usein erilaisia pidennyksiä ja tuuhennuksia.