Vuoden 2022 hiustrendit naisille

Vuosi on ollut hiuksilla leikittelyn aikaa ja naisilla on nähty radikaaleja ja rohkeitakin leikkauksia ja värejä tämän vuoden aikana. Vuodenvaihteen pikkuhiljaa lähestyessä syksyn myötä onkin hyvä luoda katsaus taaksepäin ja pohtia, mitkä olivat tämän vuoden merkittävimmät ja suosituimmat trendit.

Trendit hiusväreissä

Julkimoilla, oli kyse sitten muusikoista, näyttelijöistä tai vaikkapa tunnetuista lottopelin juontajista, punaisen ja erityisesti kuparin eri sävyt ovat olleet hyvin suosittuja. Kevään ja kesän aikana sävyt ovat olleet vaaleampia kuin syksyllä, joten joka vuodenajalle löytyvät omat versionsa. Myöskään klassinen platinablondi ei ole hävinnyt katukuvasta mihinkään. Myös balayage on ollut yhä brunettien suosiossa, kesällä sillä olikin mahdollista saavuttaa helppohoitoinen rantalook. Hieman samassa teemassa jatkoivat punertavan blondit raidat, joilla hiuksiin saatiin sipaus lämpöä niin, että niiden ylläpito kuitenkin oli edelleen helppoa ja vaivatonta.

Kaikkien näiden vastapainona ovat toisaalta toimineet myös luonnolliset, oman väriset hiukset. Tämä on todennäköisesti ollut seuraus 2020-2021 kodeissamme vietetystä ajasta, jolloin ihmiset antoivat hiustensa kasvaa vapaasti ja pääsivät näin ollen helposti irtautumaan värjäyskierteestä. Luonnollisten hiusten trendi tuskin myöskään kuolee aivan lähiaikoina pois, sillä ihmiset tottuivat niiden vaivattomuuteen.

Trendit hiusmalleissa ja muotoilussa

Selkeänä trendinä ovat olleet ronskilla kädellä kerrostetut, rönsyilevät hiusmallit, joita on nähty erityisen paljon kiharissa hiuksissa. Näihin on kuulunut eri mittaisia takatukkia sekä naisilla että myös miehillä, sekä esimerkiksi niin kutsuttu wolf-cut, joka on niin ikään takaa pidempi ja edestä lyhyempi ja voi hyvin olla myös seuraus aiemman takatukan pois kasvattamisesta. Näiden mallien yhteydessä myös hiusten permanentit ovat vuosien, ellei jopa kymmenien vuosien tauon jälkeen vahvasti takaisin katukuvaan.

Näiden villien mallien vastapainona esimerkiksi korkea, sliikki ponihäntä on myös ollut suosittu ratkaisu. Samoin selkeä ja terävälinjainen polkka tai puolipolkka, jossa no keskijakaus. Keskijakaus on muutenkin ollut vahva trendi tämän vuoden aikana, erityisesti nuorempien ihmisten keskuudessa. Sivuotsatukat saattavat kuitenkin pian palata vähintään vaihtoehtokulttuurien piiriin, mistä ne saattavat vuotaa myös muille nuorille.

Jonkin verran on nähty myös 90-luvulta tuttuja pitkiä kerroksia, joissain tapauksissa jopa klassista, Frendit TV-sarjasta tuttua Rachel-mallia. Tällä mallilla saadaan hienosti kehystettyä kasvoja myös silloin, kun hiukset ovat ponihännällä tai nutturalla.

Myös mallien suhteen on toisaalta suosittu myös luonnollista. Kun kiharat ovat nousseet suuremmaksi trendiksi, on ihmisten hiusten suoristaminen vähentänyt ja he ovat opetelleet hoitamaan kiharaa hiustaan sen ansaitsemalla tavalla. Osa trendikkäistä hiusmalleista on sinänsä helppohoitoisia, että niiden on ollut helppo vain antaa itsekseen kasvaa ulos mallistaan, juuri esimerkiksi takatukan ja niin sanotun shag-mallin tavoin. 2020-2021 vuosien aikana moni teki rohkeita kokeiluja ollessaan jumissa kotona, joten moni on tänä vuonna esimerkiksi kasvattanut hiuksensa alusta asti, siilistä ylöspäin.